Tandartsverzekering Vergelijken 2020 + Goedkoopste

Home » Tandartsverzekering Vergelijken 2020 + Goedkoopste

 

Tandartsverzekering Vergelijken 2020! Tandartskosten kunnen hoog uitvallen. Ingrepen in een gebit zijn soms zeer prijzig. Het is daarom belangrijk om te weten in hoeverre je zorgverzekering dekking biedt aan tandartskosten. Kinderen tot 18 jaar zijn via de basisverzekering verzekerd voor de meeste vormen van tandartskosten. Vergelijk alle Zorgverzekering vergelijken 2020 . ✅ De beste en voordelige verzekering. Tandartsverzekering vergelijken 2020 , vergelijk met onze Zorgvergelijker 2020.

Dit is inclusief fluoridebehandelingen, vullingen, het verwijderen van tandsteen, röntgenfoto’s en wortelkanaalbehandelingen. Orthodontie zit echter niet inbegrepen in het basispakket. Ouders kunnen hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.

Een basisverzekering biedt over het algemeen onvoldoende dekking voor volwassenen. In de meeste gevallen valt dit buiten het basispakket. Het wordt alleen in heel bijzondere gevallen vergoed, zoals bijvoorbeeld bij chirurgische tandheelkundige hulp. Wel heb je recht op een deel van de vergoeding van een kunstgebit of prosthese. Ook kan je de premie volledig berekenen met zorgverzekering vergelijken 2019. Dit is een maximumvergoeding van 75% en geldt één keer in de vijf jaar. Voor deze kosten wordt echter ook je eigen risico van €385- aangesproken.

tandartsverzekering vergelijken 2019

tandartsverzekering vergelijken 2019

Veel mensen kiezen ervoor om geen aanvullende tandartsverzekering te nemen. De noodzaak verschilt sterk per persoon. Zolang je een goed gebit hebt en zelden extra behandelingen nodig hebt, is dit een wijs besluit. Bij een zwakker gebit, een levensstijl die een risico vormt voor je tanden of zware komende behandelingen, is het echter een goed idee om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Tandartsverzekering vergelijken 2019 voordelig

Acceptatieprocedure:
Als je ervoor kiest om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten, kun je te maken krijgen met een acceptatieprocedure van je zorgverzekeraar. Ze zijn wettelijk toegestaan om je te weigeren, en bepalen zelf de voorwaarden van toelating. Mogelijke vormen van voorwaarden kunnen zijn:
• Een vragenlijst. Verzekeraars werken dikwijls met vragenlijsten over de huidige stand van zaken omtrent je gebit. Die lijsten worden beoordeeld door adviseurs, die de beslissing maken om een klant wel of niet te accepteren. Als je afgewezen wordt, ben je verplicht om dat te melden bij de volgende verzekeraar.
• Een tandartsverklaring. Verzekeraars kunnen vragen om een verklaring van je tandarts waarin aangegeven wordt hoe je gebit eraan toe is en of binnen 1 of 2 jaar dure behandelingen te verwachten zijn.
• Een wachttijd. Bij sommige verzekeraars moet je een tijdje verzekerd zijn voordat je in aanmerking kan komen voor een dure behandeling.

Vergelijk hier alle verzekeringen en kies de beste premie waarmee al uw kosten gedekt zullen worden in 2019. Tandartsverzekering vergelijken 2019 loont dus zeker!

Tandartsverzekering Vergelijken 2020 + Goedkoopste
2.8 (56.67%) 18 votes