Zorgverzekeraars in 2020

Home » Zorgverzekeraars in 2020

 

Snel je zorgverzekering vergelijken in 2020 en hierbij de desbetreffende zorgverzekeraar vinden doe je hieronder. Alle zorgverzekeraars 2020 ✅

Nederland beschikt over een brede verzameling zorgverzekeraars. Volgens Zorgkaart Nederland is het gemiddelde cijfer van alle zorgverzekeraars in Nederland een 8.2, wat zeer hoog is vergeleken met andere landen. Hiërarchisch heeft Nederland 9 concerns (hoofdorganisaties) die verantwoordelijk en risicodrager zijn voor meerdere andere verzekeraars en volmachten.

De vier grootste concerns zijn: Achmea, Menzis, Stichting Volksgezondheidszorg (VGZ) en Centraal Ziekenfonds (CZ). Onder Achmea vallen zowel de FBTO, Interpolis, Pro life en Zilveren Kruis. Menzis is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor Hema, Anderzorg en Menzis verzekeraar. VGZ is een risicodrager voor zowel Univé, Besured en VGZ verzekeraar en CZ draagt de verantwoordelijkheid voor OHRA, Delta Lloyd en CZ verzekeraar.

✅ Alle Zorgverzekeringen voor het jaar 2020
✅ Binnen 2 minuten overgestapt naar een voordelige zorgverzekering
✅ Overstappen tot en met 31 December 2018!

Op onze algemene website staat het onderwerp Zorgverzekering vergelijken 2020 midden. Met behulp van onze Zorgvergelijker 2020 kunnen wij alle zorgdata berekenen op dit moment. Bovendien vergelijken wij ook de Studenten zorgverzekering 2020 (speciaal voor scholieren en studenten, die opzoek zijn naar de Beste zorgverzekering 2020 van dit jaar!

In 2016 heeft Zorgverzekering Nederland een top 10 opgesteld van de beste zorgverzekeraars van dat jaar. In die lijst stond OHRA op nummer één, met FBTO en Menzis op de vierde en vijfde plaats en Zilveren Kruis op de achtste plaats. Alle zorgverzekeraars hebben een verschil in de zorgpremie. De top 5 van zorgverzekeraars met de laagste premies van 2017 zijn het Zilveren Kruis, Besured, Univé, Anderzorg en FBTO.

Wat bieden zorgverzekeraars in Nederland?

Over het algemeen bieden alle Nederlandse zorgverzekeraars een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Afhankelijk van de verzekeraar kunnen daar nog andere aanvullende aanbiedingen bij komen. Alle zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht om de zorgvormen die aangekaart zijn door de overheid in hun basisverzekering te hebben, en mogen geen eigen risico aanbieden dat hoger is dan €885-.

De inhoud van aanvullende verzekeringen, tandartsverzekeringen en andere verzekeringsvormen mogen de zorgverzekeraars zelf samenstellen. Bij aanvullende verzekeringen hebben verzekeraars echter geen acceptatieplicht. Dit betekent dat alle verzekeraars het recht hebben om mensen te weigeren. In de praktijk komt dit echter bijna nooit voor.

Een mogelijke reden om mensen te weigeren zou bijvoorbeeld het volgende zijn: een persoon die zich aanmeldt voor een volledige kostendekking van de tandarts, terwijl er voor het volgende jaar een grote behandeling gepland staat bij de mondhygiënist. Als je geweigerd wordt bij een verzekeraar, ben je verplicht om dat te melden bij een volgende verzekeraar waar je je aanmeldt. Dit kan soms in de praktijk leiden tot problemen om een aanvullende verzekering te krijgen.

Zorgverzekeraars in 2020
2.1 (41.43%) 14 votes